Wednesday, May 18, 2022

Huisgenoot Wenresepte: Geurige geregte uit die wêreld se vier grootste kosstreke + nog smaaklike resepte om in ’n kits voor te berei

 

 

 

Deur Carmen Niehaus

 

RUBRIEK

Geurige geregte uit die wêreld se vier grootste kosstreke

Die wêreld se vier grootste kosstreke, die Mediterreense gebied, Noord-Afrika en die Midde-Ooste, die Verre Ooste en Indië, het elk prominente geure en werk met spesifieke bestanddele, kruie en speserye om hul kos uniek te maak. Ons kyk na die geurprofiel van Oos-Asië. Soja- en vissous, gemmer, wasabi, klappermelk, koljanderblare en lemmetjies is van die gewildste geurmiddels in lande soos China, Taiwan, Japan en Thailand. Beproef ons resepte vir sop, roerbraai, kerrie en soet-suur vark.

 

4 heerlike resepte uit die Verre Ooste

 Beproef ons resepte vir sop, roerbraai, kerrie en soet-suur vark. 

 

5 resepte uit die Midde-Ooste en Noord-Afrika

Aardse speserye, neute en droëvrugte word rojaal gebruik in Marokkaanse, Turkse en Arabiese kos.

 

4 heerlike resepte vol Mediterreense geur

Hande vol vars kruie, tamaties, olywe, olyf-olie, knoffel en wyn is die klassieke smake in Europese lande aan die Middellandse See.

 

6 smullekker Chinese kitskos-resepte om tuis te maak

Los die Chinese wegneemetes en maak jou eie gesonder weergawe tuis. Dié fieterjasievrye resepte uit die Chinese sjef Kwoklyn Wan se jongste kookboek kan met slegs vyf sleutelbestanddele en basiese items in die koskas gemaak word.

 

Vinnige resepte

 

 

VENNOOTSKAPPE

Wil jy fikser word? Sluit vandag aan by Huisgenoot se oefenprogram ‘Geen Gim’!

Wees reg vir die somer met Huisgenoot se maklike oefenprogram.

 

 

Teken nou by al Huisgenoot se opwindende nuwe nuusbriewe in!

Registreer maklik met slegs jou e-posadres en ontvang ons gratis nuusbriewe. Boeiende nuus- en mensestories, weeklikse resepte, inhoud wat die lewe vir ouers en skoolkinders makliker maak, heerlike stories oor hartsake en bekendes, leesstof vir ons boekklub, en wenke oor mode, skoonheid, dekor en jou leefstyl. Kry dit als in ons daaglikse, weeklikse en maandelikse nuusbriewe.

 

“By die huis sit ek die soort kos voor waarvan ek die storie ken.”



- Michael Pollan

 

No comments:

Post a Comment